lauantai 9. kesäkuuta 2012

Bonjoir

Torstaina pääsin juoksemaan ympäri Warner bros. studio touria ja olin onnellisempi kun kukaan Harryksi pukeutunu muksu.  Enkä ollu ainut, joka innostu.

                                    

Parasta koko reissussa oli VOLDEMORTIN TAIKASAUVA. Ja ehkä myös Weasleyn autolla lentäminen ja Likusteritiellä juoksentelu ja suuressa salissa kävely ja oleskeluhuoneessa oleskelu.....

Eilen koitti sitten päivä, kun piti lähteä Lontoosta Brysseliin Ranskan kautta. Englantihan on saari eli vaihtoehtoina oli joka kallis juna veden ali tai hidas laiva veden yli, molemmat Doverin kautta Calaisiin, Ranskaan. Valitsimme laivan.

Ensimmäinen ongelma tuli jo puolilta päivin, kun yritimme päästä interrail lippujemme kanssa junaan Lontoosta Doveriin: lippuihin pitää iskeä leima. Siinä sitten juostiin ympäri juna-asemaa etsimässä, mistä saataisiin leima ja myöhästyttiin junasta.

Lopulta päästiin junan kyytiin, mutta ei siinä vielä kaikki. Kahden pysäkin päässä Doverista meille ilmoitetaan, että puu on kaatunut raiteiden päälle ja meitä tullaan hakemaan bussilla. Istuttiin reilu tunti pikkukaupungin pysäkillä odottelemassa bussia, kunnes meitä tultiinkin hakemaan junalla. Tässä kohtaa iltapäivää tosin oltiin jo myöhästytty Doverista lähtevästä laivasta.


Saavuttiin siis Doveriin, hypättiin laivalle vievään bussiin ja mentiin kysymään, päästäänkö seuraavan laivan kyytiin. Onni on tällä kertaa meidän puolella, vaikkakin samasta syystä, miksi puu oli alunperinkin kaatunut raiteiden päälle: liian kovan tuulen takia kaikki laivat on myöhässä eli myös se, mihin meidän oli tarkoitus mennä. Pääsisimme siis seuraavaan lähtevään laivaan.

Ongelmat ei lopu tähän. Vaikka päästäänkin nyt Calaisiin, Belgiaan asti ei millään enää puolilta öin päästä. Meillä ei siis ole yöpaikkaa. Pallopää löysi meille kuitenkin todella hyvän hotellin Calaisista, mikä sitten varattiin. Samalla etsittiin kävelyohjeet hotellille.

Matka laivan odotuspaikasta laivallekaan ei tietenkään voinut millään olla ongelmaton. Tullimies katsoi pitkään passeja ja päätti sitten, että meidän passeissa taitaa olla jotain hämärää ja vei ne mukanaan. Hetken aikaa siinä mietittiin, että mitähän tässä nyt tapahtuu. Kohta passit kuitenkin palautettiin ja päästiin laivaan. Luulivat varmaan, että Suomi ei kuulu EU-maihin.

Calaisissa sitten tajuttiin, että ei sieltä satamasta mitenkään kävellen kaupunkiin pääse. Juteltiin siinä sitten parin miehen kanssa, joilla ei myöskään ollut kyytiä ja päädyttiin tilaamaan taksi yhdessä.

Nyt ollaan siis hotellissa Calaisissa, Ranskassa. Maha murisee ja Belgia kutsuu.

1 kommentti:

  1. Oikein kunnon reilaajien elämää,ongelmia ja onnistumisia! Pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta! tv. täti

    VastaaPoista