maanantai 11. kesäkuuta 2012

Haljenneita hiuksia, sormia ja mahdollisesti lukkoja

Eilinen oli aikamoista. Hyvin nukutun Calais-yön jälkeen alkoi matka kohti Brysseliä.
Ensimmäisenä, kun hotellilta päästiin, vastaan tuli nätti joki. Samalla vastaan iski myös bussi-ongelma: mikä bussi vie juna-asemalle? Bussipysäkillä vanha nainen ja kaksi muuta myöhemmin tullutta sai kuitenkin selitettyä meille kolmella sanalla englantia (loput oli ranskaa) millä bussilla mihin, paljonko maksaa ja ettei kannata vaihtaa bussia, vaan kävellä "Thêatre"-pysäkiltä asemalle.


Thêatre

Kävelymatkalla vastaan tuli todella, todella nättejä rakennuksia ja erilaisia monumentteja.

Joku talo, liittyy varmaan EU-juttuihin, koska...

... pihalla oli joka EU-maalle oma "karkki", oikealla ja vasemmalla oli lisää aukeilla alueilla

Suomen karkki ja MaailmanNapa

Riikinkukko liikenneympyrässä

 Sitten lähdettiin Calaisin asemalta varailujen jälkeen. Tiedossa oli matkustus välipysäkkiin, Ranskan Lilleen, jossa odottaisimme noin 4 tuntia junan lähtöä Bryssel-Midi asemalle.
 Lillessä ja lillen asemalla oli kuitenkin loppujen lopuksi odotettua enemmän kommelluksia. Ensimmäisenä saimme tietää, että Lillen ostoskeskuksen vessan (joka on niin syrjäisessä paikassa ostoskeskuksen sisällä ettei siellä liiku muut kuin vessassa liikkujat) ei saa istua lattialla. Toisena huomasimme, että Lillessä a) pummaavat tupakkaa b) tarjoavat marihuanaa tasaisin väliajoin, eri ihmiset samasta porukasta.

Kolmantena opin, että ei mennä tökkimään kengänpohjassa olevia teräviä asioita paljain käsin.  Nimittäin juuri, kun olimme menossa aurinkoisesta ulkoilmasta sisälle odottamaan junaa, huomaan kengänpohjassa kiven. Etusormen ja peukalon avulla sitä sitten yrittämään pois sieltä. Siinä samassa viiltävä kipu peukalossa ja etusormessa. Kaksi sekuntia myöhemmin tajuan, että kivi olikin lasinsiru ja etusormi vuotaa vuolaasti verta. Voi piru.

Suuri paikkausoperaatio alkaa, kolme kertaa joutui uuden siteen laittamaan veren vuotaessa sormesta kuin illalla vahingossa lorottamaan jääneestä hanasta. Lopulta veri ei tule enää läpi siteestä, mutta silti vuotaa. Mietitään jopa sairaalassa käyntiä, mutta lopulta päätän, ettei siihen ole tarvetta. Junaan hypätään ajoissa, vaikka tunti paikkausoperaatioon ja sen jälkipuintiin menikin.
Brysseliin saavutaan, tavataan kaveri ja kotiudutaan kaverin luo. Side vaihdetaan paperi-teippi-viritelmään ja lähdetään yöelämään. Ainoa kuva Brysselistä on tuo ylhäällä oleva, ei ole vielä aikaa ollut muuta ottaa. Brysselissä kuitenkin vielä kolme yötä ollaan, eiköhän lisää kuvia ole tiedossa.


 Kaverin, jonka luokse majoituttiin, täytyy ruveta tässä nyt lähipäivinä lukemaan isoihin kokeisiin, joten olimme vain yhden yön siellä. Nyt tälläkin hetkellä olemme yksityishuoneessa Louise Hostellissa. Äsken teimme ruokaa, söimme benkkua ja jerkkua ja nyt kirjoitamme blogia. Lisää blogikirjoittelua luvassa jossain vaiheessa, kun vain tapahtuu jotain ja ehdimme kirjoittamaan. Siihen asti näkemiinPS. Nyt voi muuten kaikki murtovarkaat ja niiden kaltaiset ilmoittautua kommenteilla tähän kirjoitukseen. Nimittäin tapahtui pieni vahinko. Huoneessamme on kaapit, jotka saa lukkoon omilla lukoilla. Ongelma on se, että yhdistelmälukko oli ilmeisesti vahingossa ennen lukkoon laittoa mennyt asentoon, jossa se vaihtaa yhdistelmää ja me laitoimme lukon lukkoon katsomatta koodia. Nyt meillä on lukittu vieras kaappi, josta kyllä saimme tavaramme pois ottamalla tasolevyn pois (neljä eri loosia yhdessä puukaapissa, puiset välilevyt loosien välillä), mutta lukkoon se vielä jäi. Osaako kukaan sanoa miten tuommoinen avataan? Voi olla, että meidän on lähdettävä rautasahan ostoon vielä joku päivä.


Tällainen lukko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti