perjantai 29. kesäkuuta 2012

Tämä on blogikirjoitus - viimeistä kertaa


Matkan viimeiset hetket on käsillä. Viimeiset kaksi päivää ovat olleet pelkkää suurta kotimatkaa, sillä eilen alkoi puolen kahdentoista aikaan junamatka Tanskasta Tukholmaan. Aamu meni rautatieasemalla istuessa, kunnes hypättiin suoraan Tukholmaan menevään junaan. Junamatka olikin sitten kaikista tähän astisista matkoista hankalin. Pallopää luuli katsoneensa junan olevan lisämaksuton, mutta eikö mitä - junaan olisi pitänyt varata paikat. Onneksi stressin ja kolmen paikan vaihdon jälkeen saimme varattua ihan oman paikan, eikä tarvinnut junasta poistua missään vaiheessa (vaikka sekin kyllä kävi jo mielessä).

Tukholmassa ei ollut sitten mitään ennalta suunniteltua ohjelmaa tiedossa. Tarkoitus oli löytää hostelli, ruokaa ja ruveta nukkumaan. Seuraavana päivänä alkaisi sitten matka laivalla kohti kotia. Asiat eivät kuitenkaan sujuneet niin helposti. Ruotsissa näet talojen numerot menevät tuplasti per katu, eli esimerkiksi kadun toisesta päästä alkaa toiselta puolelta 1. talo, kun taas toisella puolella on talo 86. ja päinvastoin. Sen lisäksi taisipa sieltä välistä puuttua pari talonumeroa kokonaan.
k
Maittavan iltapalan ja hyvien yöunien jälkeen heräsimme pimeään yhteismajoitushuoneeseen, missä muiden ihmisten läsnäolo vaikeutti aikaista lähtöämme. Valoja ei saanut laittaa eikä ääntäkään saanut päästää ettei vaan muut heräisi. Kuitenkin pääsimme ajoissa bussiin ja laivaterminaaliin, nyt istumme laivassa. Edessä on 12 tunnin laivamatka kohti Turkua, josta saamme autokyydin Varkauteen.

Niin on matka siis lähes päätöksessään. Kuten otsikko kertoo, tämä on meidän viimeinen kirjoitus tältä matkalta. Siksi paikallaan onkin jonkinlainen matkan jälkipuinti.

Vääristä asioista on helpompi aloittaa.

  • Trangia oli turha, pelkät kattilat olisivat riittäneet
  • Pesuaineiden määrät olivat hieman väärin: astianpesuaine puuttui kokonaan, kun taas pyykinpesuainetta jäi noin 1 litra yli
  • Turha stressailu junista ja julkisista kulkuvälineistä olisi voinut jäädä vähemmälle, kaikki kääntyy kuitenkin aina parhain päin
  • Ensi kerralla ostamme suoraan 30 päivän lipun. 10/22 aiheutti stressiä matka päivistä, ja ei jättänyt yllättäville kaupunkireissuille yhtään tilaa.
  • Makuupussit olivat turhia. Ensi kerralla lakanat mukaan. Sillä tavalla olisimme säästäneet noin 15 e (50 tanskan kruunua ja 50 ruotsin kruunua) per nenä.

Hyviä puoliakin, uskokaa pois, löytyy kyllä.

  • Rahaa oli sopivasti, vähän enemmän kuin pelkkä välttämätön, minkä vuoksi ei tarvinnut kitsastella ruoassa.
  • Purkkiruoat ja omat ruokailuvälineet olivat fiksu veto. Ne pelastivat meidät useaan kertaan.
  • Kannatti suunnitella osa matkaa etukäteen, koska se helpotti hostellien saamista. Kuitenkin aina sattuu jotain odottamatonta ja saattaa käydä niin, että junan myöhästymiset aiheuttivat yllättävän yöpymisen paikkaan, joka oli ehkä tarkoitus vain ohittaa (Calais). Siksi oli myös hyvä, ettei koko matkaa suunniteltu ennalta.
  • Oli hyvä ettei päivät olleet pelkästään täynnä nähtävyyksien katsomista ja paikasta A paikkaan B juoksua. Hidas päivätahti ja jopa pelkät laiskottelupäivät olivat juuri sitä mitä molemmat halusimme.
Kokonaisuudessaan matka oli onnistunut. Alku odotuksista huolimatta matkamme oli lomamatka eikä stressiä ollut haitaksi asti. Ajattelimme lähteä joskus toiselle kierrokselle, mikä kertoo aika paljon omista tuntemuksistamme.

Mutta nyt, kiitos kaikille lukijoille ja seuraajille, blogin kirjoittaminen loppuu tähän. Nimikirjoituksia jaetaan huomenna kotiin saavuttuamme. Nyt menemme nauttimaan laivan antimista. Kiitos ja näkemiin.

-Pallopää ja MaailmanNapa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti