maanantai 18. kesäkuuta 2012

Rooman valot

Roomassa ( täällä missä yövytään) ei ole ollut ilmaista WiFiä niin ei ole tullut kirjoiteltua. Nyt ostettiin kuitenkin vuorokaudeksi nettiyhteys, jotta voidaan varata hostellit tuleviin maihin.

Marseillessa päätimme, että parasta on selvittää itse, kuinka pääsemme Ranskasta Italiaan, koska kokemuksesta ei oikein luotettu, että ranskalaiset ymmärtää tarpeeksi englantia. Omatoimisesti siis hypättiin juniin ja sattumalta kierrettiin interrail-esitteissä maisemareitiksi merkattu Välimeren rantaa pitkin menevä reitti. Maisemat todella oli hienot, vaikka alkumatka menikin vähän nukkuessa. Oikealla puolella avautui merinäköala ja vasemmalla kohosi Alpit.

Rooman rautatieasemalta lähdettiin heti kohti leirinta-aluetta ja saatiin huomata, että nyt nähdään jotain ei-niin-turisti Roomaa. Matka meni hyvin kera kylämummojen.

Leirinta-alue vaikutti heti erinomaiselta eikä ensivaikutelma ole muuttunut. Jos joku siis suunnittelee matkaa Roomaan niin Tiberiin yöksi! Ainut miinus, mitä paikasta löytyy on tosiaan se, ettei WiFi ole ilmainen, mutta lähes puolet normaalia halvempi yöpyminen, uima-allas, ilmainen bussikuljetus tramille.. korvaavat puutteen. Kovin moni ei myöskään pääse varmasti sanomaan, että näkee Roomassa täydellisesti tähtitaivaan. Molempina öinä ollaan myös saatu nousta sängystä kamalan räiskeen takia. Viime yönä paukunta jatkui turhan pitkään, joten päätimme mennä katsomaan ilotulituksia. Syytä ilotulituksiin me ei vieläkään tiedetä.


Eilen meidän suunnaton tuuri jatkui, kun istuimme bussikuljetusta odottamassa. Eräs leirinta-alueen henkilökunnasta tuli kysymään, haluaisimmeko ilmaiset liput Rooman jokea pitkin kulkevalle laivamatkalle. Todella hyvän pizzan jälkeen nousimme sitten laivaan ja kuuntelimme Rooman historiaa. Samalla saimme ilmaiseksi hankintalistalla olleet kuulokkeet. Toisaalta matka oli pienoinen pettymys huonojen maisemien takia, mutta kokemus sekin.


Laivamatkan jälkeen päätimme käydä vilkaisemassa Vatikaania, koska se sijaitsi parin askeleen päässä laivareittiä. Sisälle ei ollut jonoja, mutta sinne meno jäi, koska oltiin pukeuduttu liian kesäisesti.
 Tänään tehdään jotain ja käydään kaupassa. Seuraavan kerran kirjoitetaan varmaan Saksasta.

1 kommentti:

  1. Hei! Pallopää ja MaailmanNapa!

    Tosi kiva tämä teidän blogi, kiva lueskella teidän kuulumisia.Aivan ihana matka teillä! Kiitos muuten kortista.
    Täällä mukavasti aurinko paistaa ja juhannukseen aletaan virittäytyä. Mummilta ja vaarilta terkkuja.
    tv. Täti

    VastaaPoista